Keressük együtt a megoldást!

Gyógytorna Megoldás Kft.

Apáthy István utca 12.
1083 Budapest
06/20/9/ 612-511
sikerlesz@gmail.com

Akupunktúra - Alapok

Az akupunktúra európai szó, amelyet az 1600-as évek elején Nagasakiba látogató Willem Ten Rhyne, holland orvos alkotott a latin acus=tű illetve a punctura=szúrni szavakból. A tűszúrásos gyógymódnak 2000 éves írott történelme van, így talán a hagyományos gyógymódok közül is a leghagyományosabbnak tekinthető. A hagyományos kínai orvoslásnak az akupunktúra az egyik nagyon nagy szelete.

A kínai orvoslás gondolkodása alapvetően eltér az európai akadémikus orvoslás szemléletétől. A szervek, szervrendszerek összefüggésén túl egy sokkal átfogóbb, a természet egységét (jin-jang, öt elem tan /tűz-föld-fa-víz-fém/) is figyelembe vevő szemléletmódról van szó. A kínai szemlélet szerint a szervezetben az erekhez hasonlatos csatornákban kering az életenergia, a „csí”. Ezek az energiapályák a meridiánok. Ha a meridiánokban akadálytalanul kering a csí, akkor az ember egészséges. Ha bármilyen gát keletkezik egy adott csatornában, akkor a gát után energiahiány, míg előtte energiatöbblet alakul ki. Az akupunktúrával feloldjuk ezeket a „gátakat”, ezáltal az energia újra egyenletesen, szabadon áramolhat a szervezetben. Így a test újra egészségessé, harmonikus működésűvé válik.

A hagyományos kínai akupunktúra egyik legfontosabb eleme a fülakupunktúra. Ez az egyik speciális mikroakupunktúrás módszer, ahol a fülkagyló területén található pontokon keresztül történik a különböző szervek és meridiánok stimulálása. Ezen túlmenően cél, hogy az ember az egész környezetével, a természettel is harmóniába kerüljön. Az energiák kiegyensúlyozása ezt is lehetővé teszi, így biztosítjuk a test-lélek-szellem hármasának egyensúlyát. Fontos ez, hisz az akupunktúrás orvos nem csak a testre koncentrál, nem csak a testet kezeli, hanem betegét teljes egészében nézi, így biztosítva a harmonikus egyensúly kialakulását, ami az egészség alapja.

Dr. Kis Barbara

Bejelentkezés: 06/30/6/168-895.

További információk: www.harmoment.hu

Flag Counter